404 Pagina

Wat is een 404 Pagina?

Een 404-pagina is een foutmelding die je tegenkomt wanneer je een webpagina probeert te openen die niet bestaat. Het wordt aangegeven met een “404 Error” of “404 Page Not Found”. Dit is een HTTP-statuscode die aangeeft dat de server de opgevraagde pagina niet kan vinden.

Verschillende redenen waarom een 404-fout kan optreden:

Gewijzigde of verwijderde pagina’s: Als een websitepagina is verwijderd, verplaatst of de URL ervan is gewijzigd, kan dit leiden tot een 404-fout. Dit gebeurt vaak wanneer oude links niet worden omgeleid naar nieuwe URL’s.

Typefouten: Als een gebruiker een URL verkeerd typt, kan dit resulteren in een 404-fout. Dit is een veelvoorkomende menselijke fout.

Verbroken links: Als een webpagina naar een andere pagina linkt en die gekoppelde pagina is verwijderd of verplaatst zonder een juiste omleiding, leidt dit tot een 404-fout voor de gebruiker.

Waarom zijn 404-fouten problematisch?

Gebruikerservaring: Wanneer bezoekers op een 404-pagina terechtkomen in plaats van de gewenste inhoud, kan dit frustrerend zijn. Het kan hen ontmoedigen om op de website te blijven en kan leiden tot verlies van potentiële klanten.

Betrouwbaarheid en reputatie: Het hebben van veel 404-fouten kan de indruk wekken dat de website niet goed wordt onderhouden. Dit kan de betrouwbaarheid van de website schaden, vooral voor bezoekers die minder bekend zijn met webontwikkeling.

SEO-impact: Zoekmachines zoals Google hechten waarde aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. Veel 404-fouten kunnen leiden tot een lagere ranking in zoekresultaten, omdat zoekmachines websites met veel kapotte links als minder waardevol beschouwen.

Hoe kun je 404-fouten oplossen?

Redirects: De meest effectieve manier om 404-fouten op te lossen, is door redirects in te stellen. Met behulp van redirects kun je verkeer van een niet-werkende URL omleiden naar een werkende pagina. De meest gebruikte redirect is de “301 Redirect,” die aangeeft dat de pagina permanent is verhuisd naar een nieuwe locatie. Zo behoud je niet alleen de gebruikerservaring, maar behoud je ook de SEO-waarde.

Regelmatige controle: Het is belangrijk om regelmatig je website te controleren op 404-fouten. Dit kun je doen met tools zoals Google Search Console en Google Analytics. Deze tools geven je inzicht in welke pagina’s foutmeldingen genereren en hoe vaak dit gebeurt.

Aangepaste 404-pagina: Als bezoekers toch op een 404-pagina terechtkomen, is het belangrijk om hen op een vriendelijke manier te begeleiden. Maak een aangepaste 404-pagina met een zoekfunctie, een duidelijke melding dat de pagina niet is gevonden en links naar belangrijke pagina’s op je website.

Voorkomen is beter dan genezen: Het beste is om 404-fouten te voorkomen door je interne links bij te houden, oude links om te leiden bij het wijzigen van URL’s, en ervoor te zorgen dat externe websites naar correcte pagina’s op je site verwijzen.

In feite kunnen 404-fouten schadelijk zijn voor de gebruikerservaring, de reputatie van je website en je SEO-rangschikking. Daarom is het belangrijk om ze op te sporen, op te lossen en te voorkomen door middel van goede webonderhoudspraktijken.

Onvergetelijk wint, elke keer.

Wij helpen bedrijven te ontdekken wat hen uniek maakt ten opzichte van anderen en creëren onvergetelijke ervaringen die zich onderscheiden van de rest.

Wij houden ons proces eenvoudig, transparant en klantgericht.

creative corner

Wat maakt ons anders?

Maatwerk

We leveren op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw unieke behoeften en doelen.

Focus op resultaat

Wij geven om de impact die ons werk heeft op uw bedrijf, niet om hoe het eruitziet in onze portfolio.

Wij reageren snel

We beperken het aantal klanten dat we aannemen zodat we een optimale ervaring kunnen bieden.

Langdurige samenwerking

We bouwen duurzame relaties die voortduren, zelfs nadat het project is afgerond.

Uw ultieme maatwerk partner voor online succes

Website laten maken

Webshop laten maken

Onderhoud

Enkele voorbeelden van ons webdesign werk

Creative Corner

Creative Corner

Maak het onvergetelijk

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Beoordeeld met 4.9/5

- door 70+ klanten