fbpx

Hero banner

Wat is een Hero Banner?

Een hero banner is echt een blikvanger op je website. Het is een grote afbeelding of video bovenaan je homepage. Je kent het wel, dat eerste wat opvalt als je een website opent. Het doel is simpel: we willen dat bezoekers meteen iets voelen.

Interesse, nieuwsgierigheid, misschien zelfs verwondering. Dit is jouw kans om een sterk eerste visueel verhaal te vertellen.

Deze banners spelen een grote rol in responsive design. Ze moeten er goed uitzien op alle apparaten, van grote schermen tot kleine mobiele telefoons. Denk aan heldere afbeeldingen of dynamische video’s die passen bij jouw merkidentiteit.

Een sterke hero banner trekt niet alleen de aandacht, maar moedigt ook actie aan, zoals klikken op een call-to-action (CTA) knop.

Dus, waarom is deze hero banner zo belangrijk in webdesign?

Het belang van de Hero Banner in webdesign

Een Hero Banner is de rode loper op je website, het zegt “hallo” en “welkom” met stijl. Het pakt de aandacht, vertelt jouw verhaal en maakt bezoekers nieuwsgierig naar meer.

 

Verwelkomt bezoekers op een webpagina

We weten allemaal dat eerste indrukken tellen. Zo ook op het web. Een hero banner is als een welkomstmatje voor je website. Het geeft bezoekers meteen een idee van wie je bent en wat ze kunnen verwachten.

Denk aan het als de voorkant van je winkel. Je wilt dat het er uitnodigend uitziet, toch? Het gebruik van een hero banner zorgt ervoor dat mensen zich welkom voelen. Ze zien direct een visueel aantrekkelijk beeld of video die hen vertelt: “Hey, je bent op de juiste plek!”.

Het mooie is, deze banners zijn niet alleen voor de sier. Ze doen het zware werk door belangrijke boodschappen of actieknoppen te tonen. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe productlijn uitlichten of bezoekers aansporen tot inschrijven op je nieuwsbrief.

Het gaat erom de aandacht te grijpen en vast te houden, zodat bezoekers langer blijven en meer ontdekken over wat je te bieden hebt. We streven ernaar om dit op een manier te doen die past bij onze brand identity en goed werkt op mobile devices.

 

Biedt een visueel aantrekkelijke eerste indruk

Na het verwelkomen van bezoekers, is onze volgende stap om ze echt te boeien. Een hero banner doet precies dat – het pakt hun aandacht met iets moois. 

Je wilt dat voorbijgangers stoppen, kijken, en denken “Wauw, ik moet hier meer over weten!” Dat visuele lokmiddel is cruciaal. Het zorgt ervoor dat mensen zich welkom voelen en nodigt ze uit om dieper in jouw wereld te duiken.

En laten we eerlijk zijn, we houden allemaal van mooie dingen. Of het nu een prachtige foto is of een ontroerende video, als het er goed uitziet, voelen we ons gelijk een stuk beter daarover.

Het gebruik van een hero banner verbetert niet alleen de look van je website, maar spreekt ook direct tot je publiek. Het vertelt hen wat je doet en waarom ze bij jou moeten zijn, zonder dat ze door bergen tekst hoeven te graven.

Plus, het zet de toon voor alles wat volgt. Een goed gekozen beeld kan een verhaal vertellen dat woorden niet kunnen. En daar draait webdesign om – het creëren van ervaringen die spreken tot de ziel.

Met de juiste hero banner geef je jouw bezoekers een reden om verliefd te worden op wat je aanbiedt.

Soorten Hero Banners

Weet je, er zijn zoveel soorten hero banners, dat het bijna voelt als kiezen uit een snoepwinkel. Van adembenemende video’s die je scherm vullen tot speelse illustraties die je verbeelding prikkelen, de keuzes zijn eindeloos.

 

Volledig scherm video

Een volledig scherm video als hero banner grijpt de aandacht. Het laat meteen zien wat jouw website of bedrijf te bieden heeft. Bezoekers voelen zich direct betrokken. Dit type banner werkt als een sterke visuele trekpleister.

Het kiezen van de juiste video is cruciaal. Deze moet passen bij de inhoud van de site en aanspreken bij jouw doelgroep. Zorg ervoor dat de video van hoge kwaliteit is en goed werkt op alle apparaten.

Dit maakt je website aantrekkelijker en verbetert de gebruikerservaring.

Gebruik deze kans om iets unieks te laten zien. Een creatieve video kan meer doen dan alleen informeren; het kan emoties oproepen en een blijvende indruk achterlaten. Het toevoegen van een call-to-action knop kan bezoekers verder aanzetten tot actie.

 

Foto’s

Laten we eens kijken naar een andere populaire keuze voor hero banners: foto’s. Deze zijn ideaal om direct een verhaal te vertellen zonder dat er geluid of beweging aan te pas komt.

Foto’s kunnen namelijk heel krachtig zijn. We kiezen beelden die iets zeggen over ons bedrijf of onze diensten. Zorg ervoor dat ze groot, helder en van hoge kwaliteit zijn. Dit maakt meteen een sterke eerste indruk.

We gebruiken foto’s die onze boodschap duidelijk maken. Een goede foto trekt de aandacht en maakt bezoekers nieuwsgierig naar meer. Het is ook belangrijk dat de foto past bij het gevoel van je merk.

Zo voelen bezoekers zich meteen thuis. En vergeet niet: de afmetingen moeten precies goed zijn, zodat de foto er goed uitziet op alle apparaten.

Het mooie van foto’s is dat ze snel aangepast kunnen worden. Als we merken dat iets niet werkt, kiezen we gewoon een andere foto. Dit maakt het makkelijk om te experimenteren en te leren wat het beste werkt voor onze website.

 

Illustraties

Illustraties in hero banners werken super goed. Ze trekken de aandacht en laten zien wat jouw site of bedrijf doet. Een tekening kan soms meer zeggen dan een foto. Het is uniek en kan precies laten zien wat jij wil dat mensen voelen of denken.

We gebruiken ze vaak om iets moeilijks simpel te maken. Zo snappen bezoekers snel waar het op jouw site om draait.

Het kiezen van de juiste illustratie is belangrijk. Het moet passen bij jouw boodschap en bij wat bezoekers zoeken. Een goede illustratie is ook speciaal voor jouw site gemaakt. Dit maakt je site anders dan anderen.

Zo blijven mensen langer kijken en onthouden ze jouw site beter. En dat is precies wat we willen met een hero banner.

Beste tips voor Hero Banners

Om je Hero Banner echt te laten knallen, is het zaak om een vleugje magie in je ontwerp te strooien… Denk groot, denk vet, maar houd het simpel! En vergeet niet: een beetje experimenteren doet wonderen.

Dus duik erin, speel rond, en wie weet; misschien word jij wel de volgende held van webdesign!

 

Ideale afmetingen

De juiste afmetingen kiezen voor je hero banner is zoals het vinden van een maatpak. Het moet perfect passen. Je wilt dat jouw hero image er goed uitziet op alle apparaten, of je nu kijkt op een groot scherm of op je telefoon.

Dit betekent dat we slim moeten zijn over de grootte. Een handige regel is om te starten met een breedte van 1920 pixels. Waarom? Omdat dit de meeste grote schermen goed dekt. Maar, vergeet niet responsief te zijn.

Dit houdt in dat jouw hero banner zich automatisch aanpast aan kleinere schermen.

Voor de hoogte raden we meestal aan om niet hoger te gaan dan 600 pixels. Dit zorgt ervoor dat je boodschap snel zichtbaar is zonder dat bezoekers hoeven te scrollen. En laten we eerlijk zijn, niemand houdt van te veel scrollen als het niet nodig is.

Zorg er ook voor dat belangrijke elementen zoals tekst of knoppen in het midden staan. Zo blijven ze altijd in beeld, ongeacht het apparaat.

Het selecteren van een afbeelding of video met hoge kwaliteit is ook essentieel. Niets schrikt sneller af dan een pixelige hero banner. Dat staat gewoon slordig. En in webdesign telt elke pixel!

 

Harmonie en organisatie in ontwerp

Een hero banner moet niet alleen mooi zijn, maar ook netjes en geordend. We zorgen ervoor dat alles perfect op zijn plek staat. Dit betekent dat de tekst, knoppen en andere elementen goed bij elkaar passen.

Zo wordt het voor bezoekers makkelijk om te snappen waar ze naar kijken. En laten we eerlijk zijn, niemand houdt van een rommelige website.

We gebruiken kleuren en afbeeldingen die bij elkaar passen. Dit maakt het hele plaatje prettig om naar te kijken. Ook letten we op de grootte van de hero banner. Het moet goed werken op alle apparaten, van grote computerschermen tot kleine mobiele telefoons.

Zo zorgen we ervoor dat onze boodschap duidelijk overkomt, waar je ook kijkt.

 

Originaliteit en consistentie

Zorg ervoor dat je hero banner uniek is. Dit betekent dat het iets moet laten zien wat alleen jouw website of bedrijf kan bieden. Denk aan iets dat echt opvalt. Misschien is het een geweldige foto van jouw product in actie of een boeiende video die jouw dienst in de spotlight zet.

Dit trekt niet alleen de aandacht, maar laat ook zien waarom jouw website de moeite waard is.

Consistentie is net zo belangrijk. Je wilt dat bezoekers zich meteen thuis voelen op jouw site. Dit doe je door de stijl van je hero banner af te stemmen op de rest van je website.

Gebruik dezelfde kleuren, lettertypes en sfeer. Zo creëer je een herkenbare ervaring voor je bezoekers. En laten we eerlijk zijn, herkenning bouwt vertrouwen op. En vertrouwen, dat leidt tot actie.

Conclusie

Het belang van een hero banner in webdesign kan niet worden overschat. Het is de eerste kennismaking tussen jouw website en de bezoekers, en het kan het verschil maken tussen een gewone en een uitzonderlijke gebruikerservaring. Met de juiste hero banner kun je niet alleen de aandacht van je bezoekers trekken, maar ook hun betrokkenheid vergroten en conversies verhogen.

Als je op zoek bent naar professioneel webdesign en expertise in het creëren van effectieve hero banners, staan wij voor je klaar. Of het nu gaat om het maken van een nieuwe website of het optimaliseren van een bestaande, wij helpen je graag om een hero banner te creëren die jouw verhaal op een krachtige en overtuigende manier vertelt.

Klaar om jouw website naar nieuwe hoogten te tillen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het maken van een impactvolle landingspagina.

Inhoudsopgave

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Krijg elke week essentiële tips over online marketing, SEO en webdesign om meer uit je website te halen en je bedrijf te laten groeien.

Ontdek Onze Expertise

Naast het delen van kennis, biedt Creative Corner alles wat je nodig hebt om je digitale aanwezigheid te versterken.

Website laten maken

Webshop laten maken

Onderhoud