HTML

Wat is HTML?

HTML, afgekort als Hyper Text Markup Language, is een fundamentele bouwsteen van het World Wide Web. Het is een gestandaardiseerde opmaaktaal die wordt gebruikt om de structuur en inhoud van webpagina’s te definiëren. In essentie is HTML een reeks instructies die aan een webbrowser worden gegeven om tekst, afbeeldingen, koppelingen en andere elementen op een webpagina te organiseren en weer te geven. Het is de taal waarmee informatie wordt gepresenteerd op het internet.

Hoe werkt het?

HTML werkt door middel van HTML-tags, die fungeren als instructies voor de browser over hoe de inhoud van een webpagina moet worden weergegeven. Een HTML-document begint typisch met een DOCTYPE-declaratie om aan te geven welke HTML-standaard wordt gebruikt. Vervolgens bevat het document meestal de <html> tag, die de start van de HTML-structuur markeert. Binnen deze structuur bevinden zich meestal de <head> en <body> secties. De <head> sectie bevat metadata zoals de titel van de pagina en verwijzingen naar externe bronnen zoals CSS en JavaScript-bestanden. De <body> sectie bevat de zichtbare inhoud van de webpagina.

Hoe gebruik je het?

HTML-tags worden gebruikt om verschillende elementen van een webpagina te markeren. Bijvoorbeeld, om een alinea tekst te maken, gebruikt u de <p> tag, zoals in <p>Dit is een alinea tekst</p>. Voor het maken van koppen kunt u <h1> tot <h6> tags gebruiken, waarbij <h1> de hoogste en meest prominente kop is, en <h6> de laagste.

Waar komt HTML vandaan?

HTML heeft zijn oorsprong in de behoefte om digitale documenten leesbaar te maken op verschillende computersystemen. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 90 en heeft bijgedragen aan de opkomst van het World Wide Web zoals we dat nu kennen. HTML is ontwikkeld als een gestandaardiseerde manier om informatie toegankelijk te maken via het internet.

Wat kun je met HTML doen?

Met HTML kun je webpagina’s maken en de inhoud ervan structureren. Dit omvat het opmaken van tekst, het invoegen van afbeeldingen, het maken van hyperlinks naar andere pagina’s, het creëren van formulieren voor interactie met gebruikers, en nog veel meer. HTML is vaak niet alleen, maar samen met CSS (Cascading Style Sheets) om de visuele vormgeving van webpagina’s aan te passen, en JavaScript om interactieve en dynamische functionaliteit toe te voegen.

In essentie is HTML de bouwsteen van het web. Het stelt webontwikkelaars in staat om informatie op een gestructureerde en toegankelijke manier op het internet te presenteren, en het leren van HTML vormt de basis voor het maken en beheren van webpagina’s. Het is een onmisbaar instrument voor iedereen die betrokken is bij webontwikkeling en een cruciale vaardigheid voor het begrijpen van de digitale wereld om ons heen.

Waarom van cruciaal belang?

  1. Webbasis: HTML is de basisstructuur van webpagina’s.
  2. Universaliteit: Ondersteund door alle moderne browsers.
  3. Semantiek: Geeft betekenis aan webinhoud voor zoekmachines en toegankelijkheid.
  4. Structurering: Organiseert en structureert inhoud.
  5. Compatibiliteit: Werkt goed met andere webtechnologieën.
  6. Evolutie: Blijft zich ontwikkelen en wordt gestandaardiseerd door W3

Onvergetelijk wint, elke keer.

Wij helpen bedrijven te ontdekken wat hen uniek maakt ten opzichte van anderen en creëren onvergetelijke ervaringen die zich onderscheiden van de rest.

Wij houden ons proces eenvoudig, transparant en klantgericht.

creative corner

Wat maakt ons anders?

Maatwerk

We leveren op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw unieke behoeften en doelen.

Focus op resultaat

Wij geven om de impact die ons werk heeft op uw bedrijf, niet om hoe het eruitziet in onze portfolio.

Wij reageren snel

We beperken het aantal klanten dat we aannemen zodat we een optimale ervaring kunnen bieden.

Langdurige samenwerking

We bouwen duurzame relaties die voortduren, zelfs nadat het project is afgerond.

Uw ultieme maatwerk partner voor online succes

Website laten maken

Webshop laten maken

Onderhoud

Enkele voorbeelden van ons webdesign werk

Creative Corner

Creative Corner

Maak het onvergetelijk

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Beoordeeld met 4.9/5

- door 70+ klanten