Responsive design

Wat is responsive design (responsief ontwerp)?

Responsive design, ook wel responsive webdesign (RWD) genoemd, is een benadering van webdesign en -ontwikkeling die ervoor zorgt dat websites zich aanpassen aan verschillende apparaten en schermformaten. In plaats van aparte websites te ontwerpen voor desktopcomputers, tablets en smartphones, past responsive design zich aan de schermgrootte (ook wel viewport genoemd) en de mogelijkheden van de browser van de gebruiker aan.

Hoe te gebruiken:

Responsive design wordt bereikt door vloeibare lay-outs, flexibele afbeeldingen en mediaquery’s te gebruiken. Vloeibare lay-outs maken gebruik van relatieve eenheden zoals percentages en ems in plaats van vaste eenheden zoals pixels om de opmaak te definiëren. Flexibele afbeeldingen schalen mee met de lay-out om vervorming en problemen met uitlijning te voorkomen. Mediaquery’s zijn CSS-regels die gebaseerd zijn op criteria zoals schermgrootte en oriëntatie. Deze mediaquery’s stellen de website in staat om specifieke stijlen en opmaakregels toe te passen op verschillende apparaten.

Wie gebruikt het:

Responsive design wordt gebruikt door webontwikkelaars en webontwerpers om ervoor te zorgen dat websites op een uniforme en gebruiksvriendelijke manier worden weergegeven op verschillende apparaten. Het is van belang voor organisaties en bedrijven die hun online aanwezigheid willen optimaliseren voor een breed scala aan gebruikers.

 

Wat doet het:

Responsive design zorgt ervoor dat webinhoud er goed uitziet en goed presteert op apparaten met verschillende schermgroottes en resoluties. Het past de lay-out en de opmaak van een website aan, zodat deze gemakkelijk toegankelijk is op zowel desktopcomputers, tablets als smartphones. Dit draagt bij aan een verbeterde gebruikerservaring en kan leiden tot hogere conversieratio’s.

Waar wordt het toegepast:

Responsive design wordt gebruikt bij de ontwikkeling van websites en webapplicaties. De stijlregels en principes van responsive design worden vaak toegepast bij het maken van CSS-bestanden en het definiëren van de lay-out van webpagina’s. Deze aanpak wordt vervolgens geïmplementeerd in HTML- en CSS-bestanden om een responsive website te creëren.

Hoe werkt het:

Responsive design maakt gebruik van vloeibare lay-outs die elementen in percentages definiëren in plaats van vaste pixels, waardoor ze zich dynamisch aanpassen aan de beschikbare ruimte. Flexibele afbeeldingen schalen op basis van de lay-out, terwijl mediaquery’s de stijlen en opmaakregels beheren op basis van de kenmerken van het apparaat, zoals schermgrootte en oriëntatie.

Waarom van cruciaal belang

  • Toegankelijkheid: Responsive design maakt uw website bruikbaar op verschillende apparaten en schermformaten.

  • Gebruikerservaring: Het verbetert de navigatie en leesbaarheid, ongeacht het apparaat, waardoor gebruikers een betere ervaring hebben.

  • SEO-voordelen: Zoekmachines geven de voorkeur aan responsieve websites, wat de zichtbaarheid in zoekresultaten verbetert.

  • Kostenbesparingen: Het vermijdt de noodzaak om meerdere versies van de website te onderhouden, wat kosten bespaart.

  • Concurrentievoordeel: Het stelt u in staat een breder publiek te bereiken, wat een concurrentievoordeel oplevert.

Onvergetelijk wint, elke keer.

Wij helpen bedrijven te ontdekken wat hen uniek maakt ten opzichte van anderen en creëren onvergetelijke ervaringen die zich onderscheiden van de rest.

Wij houden ons proces eenvoudig, transparant en klantgericht.

creative corner

Wat maakt ons anders?

Maatwerk

We leveren op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw unieke behoeften en doelen.

Focus op resultaat

Wij geven om de impact die ons werk heeft op uw bedrijf, niet om hoe het eruitziet in onze portfolio.

Wij reageren snel

We beperken het aantal klanten dat we aannemen zodat we een optimale ervaring kunnen bieden.

Langdurige samenwerking

We bouwen duurzame relaties die voortduren, zelfs nadat het project is afgerond.

Uw ultieme maatwerk partner voor online succes

Website laten maken

Webshop laten maken

Onderhoud

Enkele voorbeelden van ons webdesign werk

Creative Corner

Creative Corner

Maak het onvergetelijk

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Beoordeeld met 4.9/5

- door 70+ klanten