Webontwerp

Wat is een webontwerp?

Webontwerp, of webdesign, is een multidisciplinair vakgebied dat zich richt op het creëren en vormgeven van websites voor publicatie op het internet. Het omvat zowel het artistieke aspect van design als het technische aspect van het creëren van functionele websites. Webontwerp draait om het aantrekkelijk maken van de website voor bezoekers en tegelijkertijd het bieden van een optimale gebruikerservaring. Het gaat niet alleen om visuele aantrekkingskracht, maar ook om de bruikbaarheid, toegankelijkheid en de prestaties van de website.

Hoe te gebruiken:

Concept en Planning: Webontwerp begint met een concept waarbij het doel en de doelgroep van de website worden vastgesteld. Tijdens de planningsfase worden de structuur, functies en inhoud van de website bepaald.

Grafisch Ontwerp: Grafisch ontwerp is een creatieve fase waarbij kleurenschema’s, typografie, afbeeldingen, logo’s en andere visuele elementen worden gecreëerd. Het doel is om een aantrekkelijke en herkenbare uitstraling te geven aan de website.

UX-ontwerp: Het ontwerp van de gebruikerservaring (UX) is gericht op het maken van een website die gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is. Dit omvat navigatie, interactie-elementen en het stroomlijnen van de gebruikerservaring.

Ontwikkeling: Webontwikkeling omvat het omzetten van het grafische ontwerp in werkbare code. Dit is waar programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript worden gebruikt om de visuele elementen en functionaliteit van de website te implementeren.

Testen: Uitgebreid testen is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de website correct functioneert en er consistent uitziet op verschillende browsers en apparaten.

Lancering: Na succesvolle tests wordt de website gelanceerd en beschikbaar gesteld voor het publiek.

Onderhoud: Webontwerp houdt ook in dat de website regelmatig wordt bijgewerkt en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze blijft voldoen aan veranderende behoeften en technologieën.

Wie gebruikt het:

Webontwerp wordt toegepast door verschillende belanghebbenden, waaronder:

 • Webdesigners: Deze professionals hebben expertise in grafisch ontwerp en gebruikerservaring. Ze creëren het visuele en interactieve aspect van de website.

 • Webontwikkelaars: Webontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het bouwen van de technische structuur van de website en de implementatie van de ontworpen elementen.

 • Bedrijven en organisaties: Ze gebruiken webontwerp om een online aanwezigheid te vestigen en klanten te bedienen, en om hun merk te promoten.

 • Individuen: Mensen die persoonlijke blogs, portfolio-websites of online winkels creëren, maken gebruik van webontwerp om zichzelf te presenteren of producten en diensten aan te bieden.

Wat doet het:

Webontwerp beïnvloedt verschillende aspecten van een website, waaronder:

 • Visuele aantrekkingskracht: Webontwerp is verantwoordelijk voor het creëren van een aantrekkelijke en professionele uitstraling voor de website. Dit omvat het kiezen van kleuren, lettertypen, afbeeldingen en lay-outs die de aandacht van bezoekers trekken.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Het streven naar een intuïtieve gebruikersinterface is een cruciaal aspect van webontwerp. Een goed ontworpen website maakt het gemakkelijk voor bezoekers om te navigeren en te vinden wat ze zoeken.

 • Merkidentiteit: Webontwerp draagt bij aan het communiceren van de merkidentiteit van een organisatie. Het gebruik van logo’s, kleurenschema’s en andere visuele elementen helpt bij merkherkenning.

 • Functionaliteit: Webontwerp omvat de implementatie van interactieve elementen en functies op de website, zoals contactformulieren, zoekmachines, diavoorstellingen en meer.

 • Compatibiliteit: Het zorgt ervoor dat de website goed werkt op verschillende browsers en apparaten, van desktopcomputers tot smartphones.

Waar wordt het toegepast:

Webontwerp wordt toegepast in diverse contexten, waaronder:

 • Zakelijke websites: Bedrijven en organisaties gebruiken webontwerp om hun online aanwezigheid te creëren en klanten te bereiken.

 • E-commerce: Webontwerp speelt een cruciale rol bij het creëren van aantrekkelijke online winkels en het bieden van een naadloze koopervaring.

 • Persoonlijke blogs en portfolio’s: Individuen gebruiken webontwerp om hun persoonlijke merk op te bouwen en hun werk of passies te presenteren.

 • Overheids- en non-profitorganisaties: Deze entiteiten gebruiken webontwerp om informatie te delen, diensten aan te bieden en het publiek te betrekken.

Waarom van cruciaal belang

Webontwerp is van cruciaal belang om diverse redenen:

 • Eerste indruk: Een goed webontwerp creëert een positieve eerste indruk bij bezoekers, wat de kans vergroot dat ze op de website blijven en verkennen.

 • Gebruikerservaring: Een doordacht ontwerp verbetert de gebruikerservaring, wat leidt tot meer tevreden bezoekers en herhaalde bezoeken.

 • Concurrentievoordeel: Een aantrekkelijk webontwerp kan een organisatie onderscheiden van concurrenten en een positieve merkidentiteit opbouwen.

 • Toegankelijkheid: Webontwerp zorgt ervoor dat de website toegankelijk is voor een breed scala aan gebruikers, ongeacht hun appar

Onvergetelijk wint, elke keer.

Wij helpen bedrijven te ontdekken wat hen uniek maakt ten opzichte van anderen en creëren onvergetelijke ervaringen die zich onderscheiden van de rest.

Wij houden ons proces eenvoudig, transparant en klantgericht.

creative corner

Wat maakt ons anders?

Maatwerk

We leveren op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw unieke behoeften en doelen.

Focus op resultaat

Wij geven om de impact die ons werk heeft op uw bedrijf, niet om hoe het eruitziet in onze portfolio.

Wij reageren snel

We beperken het aantal klanten dat we aannemen zodat we een optimale ervaring kunnen bieden.

Langdurige samenwerking

We bouwen duurzame relaties die voortduren, zelfs nadat het project is afgerond.

Uw ultieme maatwerk partner voor online succes

Website laten maken

Webshop laten maken

Onderhoud

Enkele voorbeelden van ons webdesign werk

Creative Corner

Creative Corner

Maak het onvergetelijk

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Beoordeeld met 4.9/5

- door 70+ klanten