Wat is branding en 10 belangrijke redenen waarom branding belangrijk is

Alles wat wij weten over elk product dat wij gebruiken is te danken aan branding. Het is de schakel die het bedrijf met de klant verbindt en andersom. Branding is een must voor elke bedrijf en hier zijn 10 redenen waarom branding belangrijk is voor uw bedrijf.

inhoud

Wat is branding?

Branding is een evoluerend marketingproces van definiëren, creëren en beheren van de middelen en acties die bepalen hoe een belanghebbende een merk ziet. Dankzij de branding van een bedrijf weten klanten waar het voor staat en hoe het gezien wil worden.

De American Marketing Association definieert het woord merk als "een naam, term, ontwerp, symbool, of enig ander kenmerk dat het goederen of de diensten van een verkoper identificeert als verschillend van die van andere verkopers"

Als u met uw team aan het brainstormen bent, is dat branding. Als u een logo ontwerpt of een kleurenpalet kiest, dan is dat branding. Als u de stem van uw merk bepaalt, dan is dat branding. Elke actie die wordt ondernomen om een merk te ontwikkelen en naar een hoger niveau te tillen, wordt beschouwd als branding.

Waarom is branding belangrijk? (10 redenen)

Branding kan de manier veranderen waarop mensen naar een persoon of een bedrijf kijken. Het verbetert de trots en de tevredenheid van de werknemers, het kan nieuwe zakelijke kansen creëren, en het kan de merkwaarde verhogen door een gevoel van vertrouwen op de markt te creëren. Maar als het verkeerd wordt gedaan, kan branding ook het tegenovergestelde doen.

1. Verenigd

Branding verbindt uw naam, logo, online-aanwezigheid, product/diensten en aantrekkingskracht op de massa. Maak de marketingvaardigheden consistent en de inhoud hetzelfde over alle kanalen. Dat brengt een eensgezinde en duidelijke boodschap over aan klanten, toekomstige partnerschappen en hun concurrenten.

2. Waarde

Een merk is een waarde. Wat u aan het publiek presenteert, is een enorm stuk van uw bedrijf.

3. Verkoop

Over verkoop gesproken, branding zal verkoop en inkomsten voor uw bedrijf creëren / vergroten. Klanten zullen geneigd zijn u uit te testen, en uw resultaten zullen bepalen of u meer verkoop maakt.

4. Levering

Branding is een verklaring. U verklaart hierbij dat u uw beloften en beweringen die het bedrijf doet, zult waarmaken. Alles waar het bedrijf voor staat moet ook door de hele organisatie verspreid worden. Anders wordt het bedrijf losgekoppeld en zullen de klanten in de war raken en afstandelijk worden. Als u niet bereid bent beloften te doen die u niet kunt nakomen, vermeld het dan niet op uw merk.

5. Perceptie

Branding geeft bedrijven de kans om de klanten het bedrijf te laten zien voor wie het werkelijk is. Dit is de kans om eerlijk en open te zijn over waar dit bedrijf voor staat. De uitstraling, het gevoel en de boodschap die worden overgebracht zullen u van de rest onderscheiden.

6. Voorkeur

Mensen zijn meer gehecht aan bedrijven met een merk dan aan bedrijven die dat niet hebben. Merken scheppen een band vol goede herinneringen en mooie momenten, en klanten zullen die nooit vergeten. Die band kan niet worden gepland; hij ontstaat gewoon.

7. Loyaliteit

Een goed merk zal klantenbinding creëren. Loyale klanten zullen u blijven steunen in goede en slechte tijden. Zij zullen een positieve boodschap verspreiden aan mensen die zij kennen. Hun invloed zal nieuwe mensen met uw bedrijf in contact brengen.

8. Vertrouwen

Naarmate de klanten uw bedrijf leren kennen, zullen zij u beginnen te vertrouwen. Om vertrouwen op te bouwen moet u de klanten een reden geven om u uit te testen.

Het moet zo precies goed zijn, want de eerste klanten zullen bepalen hoeveel meer (of minder) u er zult krijgen. Uitzonderlijke klantenservice, ervaring met het product/de diensten en positieve online communicatie op sociale netwerken zullen ervoor zorgen dat ze terug blijven komen voor meer.

9. Uitbreiding

Branding kan zo veel mensen bereiken in zo veel verkooppunten. Het bereikt mensen offline, online en in nichemarkten. Het bereikt de vele producten en diensten die u momenteel verkoopt en in de toekomst van plan bent te verkopen.

10. Bescherming

Branding beschermt u tegen concurrenten die uw succes willen. Zonder zal het voor hen geen probleem zijn om datgene wat u populair maakte na te maken en voor zichzelf op te eisen. Zij kunnen dezelfde of soortgelijke producten voeren, maar zij zullen uw stijl en originaliteit niet kunnen afnemen.

Extra

Uw merk is de identiteit die de klanten leren kennen. Het belang hiervan voor uw bedrijf kan niet genoeg worden benadrukt. Het is hoe de klanten u zien en de blauwdruk van de onderneming.

Het begint meestal met een nieuw bedrijfslogo. Heel vaak beseffen bedrijven niet hoe belangrijk dat is. Een website is daarnaast ook belangrijk, dat is de reden waarom je bij ons kunt komen om een onvergetelijke website laten maken.

Veel agency ‘s kunnen een website bouwen maar een onvergetelijke website dat u onderscheidt van de concurrenten? Daarvoor moet u bij Creative Corner zijn. Laat ons u hiermee helpen.

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak via onze online agenda. We bespreken al uw vragen, doelstellingen en uitdagingen

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.