9 tips voor een effectieve startpagina (met voorbeelden)

Wanneer we het hebben over website design , is het onwijs belangrijk om stil te staan bij hoe belangrijk een startpagina is. Meer dan 90% van bezoekers hebben namelijk wel eens een website weg geklikt omdat de vormgeving niet mooi was of omdat de website niet gebruikersvriendelijk was.

Wanneer u een website ontwikkelt, houdt dan rekening met de volgende 9 tips voor een effectieve startpagina.

Dit zijn de 9 tips voor een effectieve startpagina in het kort:

Website: https://praktijkgvr.nl. Gemaakt door Creative Corner

1. Wees professioneel

Wanneer u een startpagina maakt of een startpagina laat maken, is het belangrijk om een sterk design neer te zetten. De startpagina kan namelijk de toon zetten voor hoe klanten u zien en u wilt niet onprofessioneel overkomen. Zorg voor een samenhangend design dat past bij uw bedrijf.

2. Wees niet overweldigend

Het maken van een startpagina is belangrijk, maar u moet hier ook niet in doorslaan. U wilt misschien alle relevante informatie op de startpagina proppen, maar het is beter om het eenvoudig te houden wat betreft ontwerp en inhoud. Gebruik korte, pakkende teksten en kopjes en voeg niet alles toe dat in u opkomt.

website gemaakt voor energielabel volendam
Website: https://www.energielabelvolendam.nl. Gemaakt door Creative Corner

3. Gebruik pakkende foto’s op de startpagina

Een foto zegt meer dan duizend woorden en u kunt het beste afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruiken om de aandacht op de startpagina te trekken. Ook hier geldt: wees niet overweldigend. Hoewel verschillende opvallende afbeeldingen geweldig zijn op een startpagina, moet u niet elke geweldige foto die u heeft op dezelfde plek en manier tonen.

website gemaakt voor snel logistiek
Website: http://logistieksnel.com. Gemaakt door Creative Corner

4. Wees consistent in de toon

U heeft als bedrijf een merkidentiteit en de startpagina is dé plek om die met uw publiek te delen. Maak duidelijk wie u bent, waar u voor staat en wat u doet. Laat die toon en schrijfstijl op de hele website terugkomen.

xidig organisation website
Website: https://xidig.org. Gemaakt door Creative Corner

5. Maak de website telefoon-vriendelijk

U moet ervoor zorgen dat de startpagina niet alleen op computers goed wordt geladen, maar ook op smartphones. Een mobielvriendelijke website is essentieel en u moet de site op alle apparaten testen. Dit helpt om meer gebruikers naar de site te trekken.

6. Voeg duidelijke navigatie toe

De startpagina is slechts de eerste stop voor bezoekers, dus u moet een gebruiksvriendelijke pagina maken die intuïtief en gemakkelijk te navigeren is. Zo verlaten bezoekers de site niet meteen. En als uw website gebruiksvriendelijk is, is de kans veel groter dat mensen terugkomen.

quick learn website desktop en mobiel
Website: https://verkeersschoolquicklearn.nl. Gemaakt door Creative Corner

7. Update de inhoud

Wanneer u klaar bent met het maken van de perfecte startpagina, vergeet dan niet om de informatie up to date te houden. U moet er ten aller tijde voor zorgen dat de informatie op de startpagina kloppend is. Dit kan betekenen dat aanbiedingen en promoties worden bijgewerkt en dat de openingstijden worden aangepast wanneer dit nodig is.

webshop laten maken
Website Organza Store. Gemaakt door Creative Corner

8. Zorg voor een duidelijke call-to-action

Er komen veel dingen kijken bij het maken van een goede website en het toevoegen van een call-to-action is daar één van. U moet duidelijk maken wat u wilt dat bezoekers doen wanneer ze op uw website terecht komen. Zorg ervoor dat deze CTA al verschijnt voordat de bezoeker moet scrollen.

Website: https://praktijkgvr.nl. Gemaakt door Creative Corner

9. Gebruik kleur in uw voordeel

Als het op design aankomt, wees dan niet bang om kleur te gebruiken. Contrasterende kleuren kunnen helpen om te benadrukken wat belangrijk is op een pagina. Vergeet niet om een passend kleurenschema te kiezen en dit consequent te gebruiken op zowel de startpagina als de rest van de website.

onvergetelijke website laten maken

Bouw een effectieve startpagina

Van uw website eenvoudig houden tot het gebruik van pakkende foto’s, er zijn genoeg belangrijke elementen voor het ontwerp van een startpagina. Volg deze tips op en zorg voor een gebruiksvriendelijke website die uw business naar een nieuw niveau tilt.

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.