Niet vindbaar op Google? lees hier 5 redenen waarom uw website niet vindbaar is op Google met oplossingen.

Als uw website niet vindbaar op Google of andere populaire zoekmachines is, dan mist u veel mogelijkheden voor verkeer, leads en verkoop.

U heeft tijd en moeite gestoken in het maken van een website, maar wordt u online wel gevonden?

Google is een complex kader dat voortdurend verandert, wat betekent dat uw website dat ook moet doen.

En als uw website niet vindbaar op Google of andere populaire zoekmachines is, dan mist u veel mogelijkheden voor verkeer, leads en verkoop.

In deze blog leest u meer over oplossingen voor veelgemaakte fouten die website-eigenaren maken en die van invloed zijn op de online vindbaarheid van hun website.

waarom is uw website niet vindbaar op google in het kort

Hoe werkt Google?

Het algoritme van Google werkt op verschillende niveaus om uw website te rangschikken en u op de juiste manier op hun zoekpagina te plaatsen.

Crawlers scannen de inhoud van uw website, gaan van link naar link, om gegevens terug te brengen naar de servers van Google. Tijdens dit proces, nemen de crawlers nota van hun ranking factoren, alles van uw on-page inhoud tot trefwoorden, en zij organiseren en rangschikken de informatie in hun index.

Maar helaas, Google's zoekalgoritmes veranderen voortdurend. En website-eigenaren moeten investeren in zoekmachine tactieken om concurrerend te blijven.

Wat is SEO?

SEO is een afkorting van search engine optimization (zoekmachine optimalisatie). Het is het proces van het maken of bijwerken van het ontwerp en de inhoud van uw website om in de zoekmachines te verschijnen.

Door uw SEO te verbeteren kan Google uw inhoud beter begrijpen en indexeren, waardoor de kans groter wordt dat zij uw website zullen aanbevelen wanneer gebruikers zoeken naar trefwoorden die relevant zijn voor uw product of dienst.

Nu u dus een basiskennis hebt van hoe Google werkt, wat verhindert nu dat uw website online gevonden wordt?

Waarom is dan mijn website niet vindbaar op Google?

Er zijn verschillende factoren die ertoe kunnen bijdragen dat uw website niet vindbaar op Google is. Laten we eens in de meest voorkomende redenen duiken.

1. Uw website heeft geen inhoud of bevat dubbele inhoud

De missie van Google is om in een fractie van een seconde kwaliteitsinformatie te geven, dus de relevantie en frisheid van de inhoud van uw website is belangrijk.

Stel dat u bijvoorbeeld wilt weten hoe u een band van uw auto moet verwisselen, maar Google Search geeft resultaten voor een dierenwinkel. Dat is geen goede gebruikerservaring, of wel?

Daarom zijn zoekopdrachten, ook wel trefwoorden genoemd, van cruciaal belang om uw website online te helpen vinden.

Wat is een trefwoord?
Een trefwoord is een woord of zinsdeel dat gebruikers in de zoekbalk van Google typen. Door deze trefwoorden te gebruiken in de context van uw website kunt u de intentie van de gebruiker in overeenstemming brengen met het aanbod van uw bedrijf.

De grootste uitdaging voor website-eigenaars is echter dat zij ofwel niet genoeg tekst op hun website hebben, ofwel dat de inhoud helemaal niet uniek voor hen is.

Wanneer een gelijksoortige pagina dezelfde inhoud heeft als de uwe, zal Google proberen de beste versie te identificeren en die pagina voor de zoekopdracht gebruiken- en Google kiest misschien niet de uwe!

2. Uw website is niet zo mooi als u dacht

Het is niet omdat u een prachtig ontworpen website hebt, dat Google er ook van zal houden.

Wanneer Google websites rangschikt, evalueren zij ook de bruikbaarheid van de website. Maar grote afbeeldingen, video's, en slechte codering kunnen de gebruikerservaring verstoren. Google houdt rekening met belangrijke factoren zoals de mobiele responsiviteit en de laadtijden van de pagina's om de gebruikerservaring te verbeteren en de website te rangschikken. Is er kans op verbetering op uw website?

Bekijk de snelheid van uw website met de PageSpeed Insight tool van Google.

3. U mist een sitemap

Wat is een Sitemap?
Een sitemap is een bestand met een volledige lijst van pagina's van uw website. Een sitemap geeft Google informatie over de inhoud van uw pagina's, inclusief video- en beeldmateriaal.

U hebt eerder een sitemap nodig als uw website uitgebreid is, een groot archief van inhoud heeft, of rijk is aan media-inhoud. Een sitemap zal Google helpen uw website beter te crawlen.

Het is belangrijk op te merken dat Google zegt: "Het gebruik van een sitemap garandeert niet dat alle items in uw sitemap gecrawld en geïndexeerd zullen worden, omdat Google processen op complexe algoritmen baseert om het crawlen te plannen. In de meeste gevallen zal uw website er echter baat bij hebben, en u zult er nooit voor gestraft worden.

Als u dat nog niet gedaan hebt, maak dan een sitemap en dien die in bij Google Search Console.

4. U hebt Backlinks van hoge kwaliteit nodig

Backlinks van hoge kwaliteit op uw website kunnen bepalend zijn voor uw pagina-autoriteit. De pagina-autoriteit zal op haar beurt uw PageRank helpen en uw site-ranking bepalen.

Wat is een Backlink?
Een backlink is wanneer een link wordt gemaakt van de ene website naar de andere en is een belangrijke tactiek om uw SEO op te krikken. Backlinks bepalen een "motie van vertrouwen" van de ene website naar de andere. Als andere prominente websites naar een pagina op uw website linken, geeft dat Google een "motie van vertrouwen" dat uw website goed vertrouwd wordt.

Er zijn veel methoden om meer backlinks te krijgen, maar idealiter begint het met het maken van unieke inhoud waar uw publiek van zal houden.

5. Uw website blokkeert zoekmachines

Een van de grootste fouten die u kunt maken is te voorkomen dat Google hun website überhaupt kan crawlen.

In sommige gevallen hebt u in uw Content Management Systeem (CMS) een instelling aangezet die verhindert dat de website überhaupt gecrawld wordt. De meeste website-bouwers zullen uw website automatisch zo instellen dat zoekmachines uw website niet kunnen indexeren.

In andere gevallen kan het een robots.txt bestand zijn.

Wat is een robots.txt?
Een robots.txt bestand vertelt Google welke pagina's hij wel en niet mag crawlen op uw website.

Als u per ongeluk een pagina of een map blokkeert waar uw belangrijke webpagina's in staan, dan zal Google moeite hebben om die pagina's te indexeren.

U kunt ook controleren of u geen pagina's hebt met een "noindex" meta tag. Pagina's met deze code zullen niet geïndexeerd worden, ook al staan ze in uw sitemap voor Google.

Maakt u zich nog steeds zorgen over de zichtbaarheid van uw website in Google?

Het internet evolueert voortdurend. Honderden webpagina's worden elke seconde aangemaakt. Als eigenaar van een website zult u altijd een stap voor moeten blijven.

Als u meer informatie wenst over hoe u uw webdesign, uw inhoud, en uw Google-ranking kunt verbeteren, dan kunnen wij u helpen! Als uw SEO-partner zal Creative Corner de prestaties onderzoeken, analyseren en meten, en tactieken aanpassen om optimale zoekresultaten te bieden.

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak via onze online agenda. We bespreken al uw vragen, doelstellingen en uitdagingen

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.

';