7 tips om uw nieuwe website op te laten vallen

U heeft net een nieuwe website voor uw bedrijf gelanceerd en u kunt niet wachten om al uw nieuwe bezoekers te ontvangen!

 

Maar wat is het probleem? U krijgt geen bezoekers omdat een heleboel oudere websites de zoekresultaten domineren. Hoe zorgt u ervoor dat uw nieuwe website opvalt?

 

We hebben zeven tips op een rijtje gezet die u meteen kunt toepassen om meer bezoekers te krijgen en uw bedrijf te laten groeien.

Samenvatting

De uitdaging met nieuwe bedrijfswebsites

Hoeveel moeite u ook hebt gestoken in uw website voor de lancering, hoeveel tijd u ook hebt besteed om de website er precies goed uit te laten zien – het eerste jaar kan erg teleurstellend aanvoelen.

Dat komt omdat geen van de dingen die u misschien had verwacht, gegarandeerd zijn.

 • Uw website verschijnt misschien wekenlang niet in Google
 • U verschijnt misschien niet in zoekopdrachten op uw eigen bedrijfsnaam
 • U zult waarschijnlijk niet veel bezoekers zien, wat betekent dat u ook niet veel leads of omzet zult zien.

Waarom? Uw gloednieuwe website heeft nog geen autoriteit. Naarmate websites ouder worden, worden ze betrouwbaarder in de ogen van zoekmachines. Dit gebeurt door middel van honderden rankingfactoren, zoals de leeftijd van het domein, technische specificaties, linkkwaliteit (wanneer betrouwbare websites links naar uw website hebben), inhoudskwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Als u niet weet hoe u uw website moet onderhouden en optimaliseren, wat moet u dan doen! Dat is eigenlijk de reden waarom we ondersteuningsservices aanbieden na de lancering, omdat we het ermee eens zijn dat u niet moet leren om een website-tovenaar te zijn naast het runnen van uw bedrijf.

Maar als u het leuk vindt om nieuwe vaardigheden te ontdekken en klaar bent om te leren hoe u uw nieuwe website kunt laten opvallen, laten we dan beginnen!

Hoe wordt een nieuwe website opgemerkt?

1. Indexeer de website (snel!)

Een van de grootste teleurstellingen is wanneer u uw nieuwe website lanceert en meteen op Google zoekt om erachter te komen dat de website niet bestaat. Wat is er dan aan de hand?

Nou, om te verschijnen in de zoekresultaten moet u eerst worden opgemerkt door de zoekmachine. De zoekmachine stuurt zogenaamde ‘spiders’ over het World Wide Web ( oftewel de ‘www’ voor de naam van uw website) om de sitemap van uw website te crawlen, te leren waar u over gaat en uw site te indexeren. Benieuwd naar hoe google werkt, hoe indexeren en crawlen werkt? Lees hier meer over.

Het punt is dat Google websites niet zomaar indexeert op het moment dat ze verschijnen. Het kan weken, zelf maanden duren. Google heeft het druk en u bent slechts één van de bijna twee miljard websites die er zijn.

In plaats van te wachten, kunt u de indexering rechtstreeks bij Google aanvragen. U moet uw website verbinden met Google Search Console – mogelijk hebt u hulp nodig van een webdesigner bij het verificatieproces, waarbij een stukje code moet worden toegevoegd aan uw website.

Vraag vrijblijvende offerte bij ons aan zodat we u kunnen helpen met het integratie van Google search console aan uw website en een integratie waardoor u niet elke keer op Google search console hoeft. Met onze integratie wordt elke wijziging op uw website, automatisch doorgestuurd naar Google search console.

Vervolgens kunt u de URL-inspectietool in het linkermenu gebruiken om de aandacht van Google te vragen. Kopieer en plak de URL van uw website in de balk bovenaan. Als er staat ‘URL staat niet op Google’, klik dan op ‘indexering aanvragen’.

 

U kunt dit altijd doen als u nieuwe content publiceert, zoals portfolio of blogberichten, om het snel geïndexeerd te krijgen! Verschillende zoekmachines zoals Bing hebben hun eigen methoden om indexering aan te vragen.

2. Leer over SEO

Zodra uw website is gevonden, is de volgende stap om hoger in de zoekresultaten te komen. Tenzij uw bedrijf een unieke naam heeft, bent u misschien ver verwijderd van pagina één.

Maak kennis met SEO

Zoekmachineoptimalisatie is een belangrijke manier om een nieuwe website te laten opvallen – u optimaliseert uw website letterlijk zodat de zoekmachines u leuk vinden.

 

Hier zijn vijf manieren om een basiskennis van SEO te krijgen en uw website geoptimaliseerd te houden.

 1. Lees ons artikel over 13 manieren om onmiddellijk uw SEO rankings te verbeteren, vol met eerste SEO-tips!
 2. Bookmark deze gids voor meer dan 200 rankingfactoren van Google
 3. Houd uw site veilig, up-to-date en vrij van technische fouten (allemaal inbegrepen bij Creative Corner’s maandelijkse abonnement)
 4. Controleer uw website regelmatig op verschillende apparaten, voer snelheidstests uit en controleer foutmeldingen om er zeker van te zijn dat uw website een snelle en soepele gebruikerservaring biedt (raad eens, dat doen wij ook voor u!)
 5. Lees beginnersgidsen over SEO van de experts – wij raden The Beginner’s Guide to SEO van Moz, SEO Basics van Ahrefs en What Is SEO? van SEMRush aan.

3. Maak gebruik van Lokale SEO

Als u een lokaal bedrijf heeft, is het cruciaal om uw website te optimaliseren voor lokale SEO. Lokale SEO helpt uw website zichtbaar te maken voor mensen in uw regio die op zoek zijn naar uw producten of diensten.

 

Dit omvat het optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf-profiel, het krijgen van positieve klantbeoordelingen, het gebruik van lokale zoekwoorden in uw content en het zorgen voor nauwkeurige en consistente contactinformatie op het web. Door aandacht te besteden aan lokale SEO, kunt u zich richten op de mensen die het meest waarschijnlijk klant zullen worden – de mensen in uw omgeving.

4. Publiceer Geweldige Content

SEO-principes zoals zoekintentie, zoekwoorden, technische standaarden en on-page optimalisaties veranderen naarmate zoekmachines hun algoritmes bijwerken. Zolang u goede content blijft maken, zit u goed.

 

Schrijf over onderwerpen waar u als klant echt naar zoekt. Bied nuttige, waardevolle inzichten. Zorg ervoor dat uw grammatica in orde is en dat uw toon past bij uw publiek.

Het belang van een geoptimaliseerde websitestructuur

Een goed gestructureerde website is essentieel voor zowel gebruikerservaring als zoekmachineoptimalisatie. Een duidelijke en logische websitestructuur helpt gebruikers gemakkelijk te vinden wat ze zoeken en stelt zoekmachines in staat om uw content te crawlen en te indexeren.

 

Zorg ervoor dat uw website een duidelijke hiërarchie heeft, met hoofd- en subpagina’s die logisch zijn georganiseerd. Gebruik broodkruimelnavigatie om gebruikers te helpen hun weg op uw website te vinden, en zorg ervoor dat elke pagina toegankelijk is via een link vanaf een andere pagina op uw website. Ook moeten uw URL’s beschrijvend en kort zijn, en relevante zoekwoorden bevatten.

 

5. Maak gebruik van sociale media en influencers

Sociale media kan op meer dan één manier helpen om uw nieuwe website onder de aandacht te brengen.

Uw klanten behoren tot de 5.2 miljard mensen die gemiddeld drie uur per dag sociale media gebruiken (Datareportal). Als zij al actief zijn op sociale platforms, waarom zou u daar dan niet bij willen zijn?

 • Begin met het uitzoeken welke sociale platforms uw klanten het meest gebruiken, zodat u kunt bepalen wat de beste sociale mediaplatforms voor uw bedrijf zijn – u hoeft niet overal aanwezig te zijn!
 • Voeg uw bedrijfswebsite toe aan elk social media-profiel, zoals uw ‘Over’-gedeelte op Facebook of als link in uw Instagram-bio.
 • Deel nuttige content waar uw klanten om geven, zoals tips of informatiebronnen van branche-experts.
 • Bouw vertrouwen op door vragen te stellen en te reageren op reacties.
 • Leer over de hashtags die uw klanten gebruiken en verwerk ze in uw berichten.
 • Maak ook gebruik van de content op uw website, zoals het delen van blogposts, casestudy’s, prijzen, diensten, het bedrijfsverhaal of pagina’s over hoe het werkt; zorg voor een gezonde balans tussen content die niet van uw merk is, zodat u niet alleen maar over uzelf praat (wat behoorlijk asociaal is).

Een geweldige manier om snel uw bereik te vergroten en een hoop gericht websiteverkeer te verdienen via sociale media is door samen te werken met een influencer.

We hebben het hier niet over grote beroemdheden – de meeste branches hebben betaalbare influencers of micro-influencers die uw klanten al vertrouwen. Deze mensen hebben een kleinere maar veel sterker betrokken nichefollow-up die hun mening over producten en diensten waardeert.

De rol van sociale signalen in SEO

Sociale signalen, zoals likes, shares, en volgers, kunnen een rol spelen in hoe zoekmachines de autoriteit en relevantie van uw website beoordelen. Hoewel het exacte verband tussen sociale signalen en zoekmachine rankings nog steeds wordt besproken, is het duidelijk dat er een verband bestaat.

 

Sociale signalen kunnen wijzen op de kwaliteit en relevantie van uw content. Bovendien kunnen ze helpen om uw content te verspreiden, wat kan leiden tot meer backlinks, een ander belangrijk aspect van SEO. Dus terwijl het bouwen van een sterke sociale media aanwezigheid niet uw enige SEO-strategie moet zijn, kan het zeker helpen om de zichtbaarheid en autoriteit van uw website te vergroten.

6. Betaalbare advertentiecampagnes testen

Ik weet wat u denkt – “u wilt dat ik MEER geld uitgeef?!”.

 

Maar er zijn betaalbare advertentieplatforms. Terwijl u wacht tot zoekmachines uw website bezoeken, kunt u met een slimme advertentiecampagne meteen websiteverkeer binnenhalen.

 

Google biedt verrassend genoeg een grote hoeveelheid verschillende advertentietypes die goed kunnen werken met een klein budget (voor de meeste industrieën). Er zijn Search Ads, die u bovenaan de meeste Google-zoekopdrachten ziet, Display Ads, die een afbeelding hebben en in een banner of zijbalk verschijnen, en Maps Ads voor fysieke bedrijven.

 

Als uw doelgroep op Facebook of Instagram zit, zijn de advertenties daar ook het meest betaalbaar.

 

Als u advertentiecampagnes uitvoert, moet u ook de prestaties in de gaten houden en aanpassingen maken. Of nog beter, neem een Creative Corner-expert in de arm om uw SEO en advertenties voor u te beheren!

7. Zorg voor goede backlinks

Aan het begin van dit blog zei ik dat websites het vertrouwen van zoekmachines verdienen door verschillende factoren, waarvan kwalitatieve links er één is. Een link krijgen op een oudere, meer betrouwbare website is een fantastische manier om uw website te laten opvallen.

 

Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat de site relevant is voor uw publiek, anders zullen de mensen die erop klikken teleurgesteld zijn en geen leads worden. Maar een link op een gevestigde en hoger gerankte website vertelt Google dat u de goedkeuring heeft.

 

Er zijn veel plaatsen waar u snel links kunt toevoegen:

 

 1. Beoordelingssites
 2. Bedrijvengidsen
 3. Locatiegebonden vermeldingen zoals Google Mijn Bedrijf, Bing Places, Apple Maps
 4. Sociale mediaplatforms.

 

Als u meer tijd hebt, kunt u meer geavanceerde linkbuilding overwegen. Een populaire methode is om op zoek te gaan naar artikelen die betrekking hebben op uw bedrijf, zoals een ‘beste van’, ‘top 10’ of een andere opsomming, en de eigenaar te vragen om u hierin op te nemen. Sommige bedrijven vinden het nuttig om deel te nemen aan forums zoals Reddit, HARO of Quora, en vragen te beantwoorden in discussies over hun niche.

 

Anderen krijgen meer verkeer door inhoud te verspreiden (door uw bestaande artikelen te publiceren op publicatiesites zoals LinkedIn of Medium) of door originele inhoud te creëren voor grote mediasites die gastbijdragers accepteren. Dit zijn allemaal goede manieren om links te verdienen, maar ze kosten wel veel moeite.

Een diepere duik in website autoriteit en waarom het belangrijk is

Een nieuw gelanceerde website heeft vaak moeite om zichtbaar te worden in de zoekmachineresultaten omdat het ontbreekt aan website autoriteit. Website autoriteit is in feite een maatstaf voor hoeveel vertrouwen zoekmachines hebben in uw website. Websites met een hoge autoriteit worden als betrouwbaarder beschouwd en krijgen daarom een hogere ranking in de zoekresultaten.

 

Het bouwen van website autoriteit is een langdurig proces dat verschillende elementen omvat, zoals kwaliteitscontent, backlinks van hoge kwaliteit, positieve gebruikerservaringen en technische SEO. Het is belangrijk om te investeren in het opbouwen van de autoriteit van uw nieuwe website om de zichtbaarheid te vergroten en meer organisch verkeer naar uw website te trekken.

Conclusies

Het kan onmogelijk lijken om die eerste golf verkeer naar een nieuwe website te krijgen, maar dat is het zeker niet. U bent niet de enige – neem contact met ons op voor een gesprek over een nieuwe website met volledig beheerde strategische digitale diensten.

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.