fbpx

4 makkelijke stappen om uw merk online op de kaart te zetten

Een van de belangrijkste dingen die u voor uw bedrijf kunt doen, is uw brand opbouwen.

‘Branding’ betekent het online neerzetten van het imago van een merk. Digitale marketing is ontzettend belangrijk en slechte branding kan ertoe leiden dat uw bedrijf wordt genegeerd.

Weet u hoe u een merk moet opbouwen? Hoe zet u uw merk online precies neer? En hoe zit het met het onderscheiden van de concurrentie? We hebben 4 makkelijke stappen samengesteld om uw merk op te starten!

Hoe kunt u een merk opbouwen?
Het eerste dat u doet, is nadenken over wat de boodschap van het bedrijf zal zijn. Denk na over waar u anderen aan wilt laten denken als ze over het bedrijf horen.

Zodra dit is vastgesteld, volgen hier de volgende stappen:

Dit zijn de 4 makkelijke stappen om uw online brand op de kaart te zetten in het kort:

onvergetelijke website laten maken
Websites gemaakt door Creative Corner

1. Een goede website.

De vormgeving, inhoud en gebruikersvriendelijkheid van uw website betekenen alles voor het merk.

De website moet gemakkelijk te navigeren zijn. Het moet ook de missie van uw bedrijf schetsen en gedetailleerde informatie geven over de producten en diensten. Hiernaast moet er ook ruimte zijn voor gebruikers om onmiddellijk met het merk in contact te komen.

Een sectie waar gebruikers een e-mail kunnen sturen via een contactformulier bijvoorbeeld.

Overweeg ook om gebruik te maken van een livechat, zodat gebruikers onmiddellijk een reactie kunnen ontvangen als ze contact zoeken.

2. Kijk naar de concurrentie.

U moet altijd de concurrentie in de gaten houden, zodat u hen een stap voor kunt zijn.

Kijk naar hun websiteontwerp, naar hoe ze omgaan met volgers op sociale media etc. Kijk naar hoe ze hun producten en diensten op de markt brengen. Doen ze iets wat u niet doet?

Bieden ze bijvoorbeeld korting op producten/diensten voor iedereen die zich aanmeldt voor hun nieuwsbrief? Hebben ze een pop-upvenster voor abonnementen op de startpagina van hun website?

U moet altijd de concurrentie volgen om ervoor te zorgen dat u voorop blijft lopen.

3. Doelgroep targeten.

U moet goed weten hoe u klanten kunt targeten. Zorg ervoor dat u onderzoek doet naar de doelgroep en onderzoekt hoe en waar u ze kunt bereiken.

Is het een meer formele groep die liever met formele taal wordt aangesproken? Of maken ze deel uit van een andere demografische groep?
Het is belangrijk om de trends binnen uw doelgroep in de gaten te houden.

Hiernaast moet u ook potentiële doelmarkten in de gaten houden. Er kan bijvoorbeeld een internationaal publiek zijn dat dol zou zijn op wat u biedt.

We raden dan ook aan om te kijken waar de doelgroep hun tijd op social media doorbrengt. Het bouwen van uw merk op sociale media is namelijk cruciaal voor het succes van uw bedrijf!

Beoordelingen Creative Corner

4. Sociaal bewijs.

Zorg er ten slotte voor dat uw bedrijf pronkt met zijn sociale bewijskracht. Dit betekent dat u ervaringen van klanten moet weergeven.

Hierbij komt ook kijken dat u klanten actief aanmoedigt om beoordelingen te schrijven. Dit gebeurt op bijvoorbeeld Google, maar wanneer het bijvoorbeeld gaat om een restaurant gaat, is Yelp ook belangrijk.

Dit sociale bewijs is een van de beste manieren voor een bedrijf om een goede merkreputatie op te bouwen. Houd er altijd rekening mee dat de beste marketing komt van tevreden klanten.

Ontwikkel een onvergetelijk merk.

Nu u weet hoe u een merk online kunt opbouwen, bent u klaar om de reputatie van uw bedrijf op te bouwen.

Door deze eenvoudige 4 stappen te volgen, zult u geheid merken dat uw doelgroep u weet te vinden.

Zoals we eerder schreven: het begint allemaal met een goede website. Kijk daarom vooral naar de webdesign diensten die wij aanbieden!

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.