5 redenen waarom organisch verkeer belangrijk is en hoe u meer organisch verkeer kunt krijgen

Organisch verkeer genereren is moeilijk, we snappen het. Met al die PPC-ers die zelfs boven het bovenste organische resultaat verschijnen, kan moeite doen voor een organische zoekstrategie aanvoelen als een enorme verspilling van tijd.

Wij zijn hier om u te zeggen dat dat niet zo is. Organisch verkeer is nog steeds een belangrijk onderdeel van uw digitale strategie! Uw website heeft organisch verkeer nodig. Uw bedrijf heeft ze ook nodig.

Laten we het hebben over alle redenen waarom organisch verkeer geweldig is - en hoe u het kunt krijgen.

Inhoud

Wat is organisch verkeer?

Organisch verkeer bestaat uit bezoekers die uw website vinden door woorden in een zoekvak te typen en uw site of pagina te kiezen uit de niet-betaalde resultaten op de pagina met zoekmachineresultaten (SERP).

Wat is SERP?

SERP staat voor Search Engine Results Pages. SERP zijn de resultaten die u te zien krijgt nadat u op een zoekwoord hebt gezocht. In het Nederlands word het “zoekmachine resultaat pagina" genoemd.In Google Analytics, kan dit verkeer worden verdeeld van andere soorten verkeer, met inbegrip van verwijzingen, direct, sociaal, betaald zoeken, en e-mail. Als u naar uw organisch zoekverkeer kijkt, krijgt u een duidelijk overzicht van hoe goed uw website het doet zonder advertenties of andere campagnes.

google analytics

Het analyseren van uw organisch verkeer kan u helpen bij het identificeren en corrigeren van zwakke punten in uw website en uw digitale strategie.

Bijvoorbeeld, als uw organisch zoekverkeer afkomstig van mobiele apparaten een hoog bouncepercentage heeft, is het tijd om te kijken naar de responsiviteit en gebruikerservaring van uw website, en een mobiel herontwerp te overwegen. Als u uw bestaande website wilt vernieuwen dan kunt u een website laten maken door een webdesign bureau zo als Creative Corner. U kunt ook een maatwerk website laten maken.

Als uw organisch verkeer uit Haarlem, constant lager is dan organisch verkeer uit Den Haag, maar uw doelgroep regio is Haarlem, moet u misschien tijd en energie te investeren in lokale SEO, om te verschijnen in die lokale zoekresultaten.

5 redenen waarom organisch zoekverkeer belangrijk is

1. Het is gratis. Oke, u investeert waarschijnlijk in een SEO-expert, copywriting ect, en misschien zelfs een video expert om inhoud te genereren die u organisch zoekresultaten en verkeer opbouwt. Maar aan het eind van de dag, die nieuwe geoptimaliseerde inhoud is een noodzaak - en de daaruit voortvloeiende organisch verkeer vereist geen extra reclame budget of moeite.

2. Het zendt positieve signalen naar de zoekalgoritmes. Organisch verkeer heeft vaak een lager bouncepercentage, een langere tijd op de site en meer pagina's per sessie dan verkeer van sociale media of betaald zoeken. Dit zijn enkele van de honderden signalen die Google en andere zoekmachines laten weten of uw website populair is - of niet.

3. Het zorgt voor nieuwe klanten. Tenzij u een enorme telefoonlijst heeft, is de kans groot dat uw bedrijf niet kan overleven op aanbevelingen alleen. Door hoog in de zoekresultaten te verschijnen, vooral lokaal, kunt u potentiële klanten aantrekken die uw product of dienst onderzoeken.

4. Het is toegankelijk. Voor kleine bedrijven en startups, kunnen de budgetten beperkt zijn. Als u niet veel te investeren heeft in betaalde campagnes, kunt u nog steeds direct beginnen met het opbouwen van domeinvertrouwen en stijgen in de rankings door organisch SEO.

5. Het is een sterk fundament. Als uw website autoriteit kan opbouwen voor de lagere-competitie zoekwoorden in uw strategie, kunt u uw huidige of toekomstige reclamebudget richten op betaalde zoekcampagnes rond die moeilijk te bereiken termen.

Organisch verkeer verhogen - 8 effective tips

Nu vraag u zich waarschijnlijk af hoe u organisch bezoekers kunt verhogen. Wie wil er nu niet meer gratis verkeer?

Er zijn een heleboel factoren die een invloed kunnen hebben op uw positie op Google en zoeksignalen zijn een voortdurend veranderend omgeving. Hier is een startlijst van de belangrijkste kwaliteit en optimalisatie aanpassingen die u kunnen helpen hoger te komen in de zoekmachine resultaten, en meer organisch verkeer te krijgen:

1. Zoekwoord strategie. Investeer in zoekwoorden onderzoek, en voer de juiste zoekmachine optimalisatie uit op uw huidige en nieuwe content.

2. Nieuwe inhoud. Zoekmachines zoals Google gebruiken factoren zoals actualiteit of recentheid, kwaliteit en relevantie om te meten hoe uw pagina en uw site als geheel scoort in vergelijking met concurrenten voor dezelfde zoektermen. Genereer nieuwe inhoud rond die zoekwoorden - denk aan kwaliteit, niet aan kwantiteit - en analyseer de gegevens om ervoor te zorgen dat deze worden gevonden.

3. Gebruikerservaring. Over kwaliteit gesproken, uw website zelf zit vol met kwaliteitssignalen. Gebruiksvriendelijkheid factoren zijn onder meer laadtijden, sitestructuur en navigatie. Deze worden beoordeeld aan de hand van gegevens zoals bouncepercentage, pagina's per sessie, exitpercentages en tijd op de site. Gebruik deze cijfers en klantgegevens, zoals heatmaps of pop-uponderzoeken, om de UX te verbeteren. Als u nog geen website heeft of uw bestaande website wilt vernieuwen dan kunt u een website laten maken door een webdesign bureau zo als Creative Corner. U kunt ook een maatwerk website laten maken.

4. Mobiele toegankelijkheid. Google maakt gebruik van mobile-first prioriteitenstelling, dus uw site moet responsive en gebruiksvriendelijk zijn op mobiele apparaten. Een sterke mobiele UX is een noodzaak met het huidige zoekgedrag, vooral voor bedrijven die zich richten op Millennials en Gen Z. Neem vandaag nog contact met ons op om uw website te vernieuwen, Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek.

5. Website updates. Verborgen ranking signalen waar u misschien nog niet aan hebt gedacht komen van site beveiliging (SSL certificaat, bijgewerkte site en plugins), een actuele sitemap, Algemene Voorwaarden en Privacy Policy pagina's, en contact en voettekst details. Houd uw digitale huis opgeruimd met een regelmatige schoonmaakbeurt! Hulp nodig met website ondersteuning of onderhoud? Wij kunnen uw helpen. Klik hier om meer te lezen over website ondersteuning.

6. Backlinks. Hoewel backlinks zelf voor verwijzend verkeer zorgen, versterkt een linkstrategie met backlinks van en naar betrouwbare sites de kwaliteitssignalen van uw site aanzienlijk. Hoe meer sites van hoge kwaliteit naar u linken, hoe betrouwbaarder u bent, en hoe hoger u scoort.

7. Sociale signalen. Hoewel social media verkeer een eigen onderdeel is, neemt u ranking wel signalen op van social media. Deze omvatten delen en betrokkenheid (zorg voor die deelknoppen op uw inhoud!), recensies, en zelfs de aanwezigheid van gekoppelde, actieve sociale accounts.

8. Concurrentie analyse. We kunnen niet genoeg zeggen over de kracht van het analyseren van uw concurrenten organisch verkeer en trefwoord strategieën en het gebruik ervan om uw eigen activiteiten te verhogen

Krijg dat gratis verkeer! Als uw organisch verkeer daalt, of als u gewoon een handje hulp nodig heeft om de cijfers te verbeteren, we zijn altijd bereid om u verder te helpen.

Maak een vrijblijvende afspraak via onze online agenda. Tijdens dit gesprek bespreken we al uw vragen, doelen en uitdagingen.

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.