8 Handige plugins voor WordPress website

Er zijn ongeveer 60.000 (!) plugins voor WordPress beschikbaar. Dit maakt het erg overweldigend voor nieuwe gebruikers om de juiste plugins voor hun website te vinden.

Met de juiste plugins voor WordPress kunt u uw bedrijf verder laten groeien. In dit artikel bespreken wij 8 populaire plugins die uw website optimaliseren, op het gebied van: veiligheid, vindbaarheid, snelheid, etc. Een aantal van deze plugins zijn ook nog eens gratis.

Deze 8 plugins voor WordPress worden behandeld in dit artikel:

Als u zoekmachineoptimalisatie als een prioriteit beschouwt, gebruik dan Yoast om dit naar een hoger niveau te tillen. Yoast SEO is een plugin voor WordPress die real-time pagina analyse biedt om u te helpen de inhoud van uw pagina's, afbeeldingen, titels, meta beschrijvingen, en zoekwoorden te optimaliseren. Het analyseert de leesbaarheid van uw tekst; controleert de lengte van uw zinnen en paragrafen, of u overgangswoorden en subkoppen gebruikt, of u te vaak een passieve schrijfstijl gebruikt, enzovoort.

U kunt Yoast SEO ook gebruiken om automatisch URL's te genereren (zodat u niet gestraft wordt door Google voor dubbele inhoud) en leesbare XML-sitemaps te maken. De premium versie van Yoast SEO biedt meer geavanceerde functies, maar zelfs de gratis plugin kan u helpen een echt verschil te maken voor de ranking van uw website.

Wilt u producten of diensten verkopen op uw website? WooCommerce is dé toonaangevende e-commerce plugin voor WordPress - het zet uw WordPress website om in een volledig functionele webwinkel

Het programma kent eindeloze opties om uw producten nog beter te verkopen. Denk daarbij aan: valuta's instellen, beoordelingen en ratings weergeven, sorteer- en filterfuncties toevoegen, onbeperkte afbeeldingen per product instellen, abonnementen en gedifferentieerde prijzen inschakelen, en ga zo maar door. Misschien wel het beste van alles, de kernfunctionaliteit van WooCommerce is gratis. Plus het is gemaakt door hetzelfde bedrijf als het WordPress CMS (Automattic), waardoor u verzekerd bent van een hoge kwaliteit, betrouwbare plugin.

WooCommerce wordt vertrouwd door miljoenen WordPress websites. Deze plugin kent veel functies, waardoor u een webshop op maat kunt maken.

WPForms is een van de meest populaire plugins voor WordPress om formulieren mee te maken. Het is een gebruiks-vriendelijke tool die het gemakkelijk maakt om formulieren aan uw WordPress website toe te voegen. Maak formulieren met de code-vrije drag-and-drop bouwer, waarmee u zo ongeveer elk formulier veld dat u zou willen in elke gewenste volgorde toe te voegen.

De gratis versie van de plugin wordt geleverd met basis contact formulier functies, zoals formulier velden, CAPTCHA, e-mail notificaties, etc.. Met de premium versie van WPForms, krijgt u nog meer functionaliteit, zoals integraties en de mogelijkheid om multi-pagina formulieren te maken en enquête functionaliteit toe te voegen.

Akismet is de populairste WordPress plugin voor bescherming tegen spam comments. Gecreëerd door het team achter WordPress zelf, filtert Akismet alle comments en laat website-eigenaren of websitebouwers toe commenters te blokkeren of goed te keuren. Akismet is gratis voor persoonlijke sites, met premium plannen beschikbaar voor zakelijke en professionele bloggers.

Met deze krachtige, gratis WordPress-plugin kunt u de bezoekers van uw site volgen met behulp van de trackingcode van Google Analytics, en belangrijke statistieken bekijken binnen uw WordPress-installatie.

U kunt Google Analytics Dashboard voor WP gebruiken om een reeks prestatierapporten te genereren over de prestaties van de site als geheel, maar ook over die van individuele pagina's en berichten, en de informatie die u terugkrijgt is volledig aanpasbaar. Integreer deze plugin met uw Google AdWords profiel, zodat u kunt bijhouden hoe goed uw advertenties converteren.

Google Analytics Dashboards ondersteunt ook AdSense, zodat u kunt uitrekenen welke posts of pagina's de meeste inkomsten genereren. Let op dat u een (gratis) Google Analytics account moet aanmaken, voordat u deze plugin kunt gebruiken.

Gebruik Google Analytics Dashboard om uit te vinden hoeveel mensen uw site bezoeken, waar ze vandaan komen, en hoe lang ze op elke pagina blijven.

Jetpack is een verzameling van geweldige tools en functies die uw site aanvullen met nuttige functionaliteiten. Jetpack biedt de mogelijkheden van vele plugins gecombineerd. Het is ontwikkeld door Automattic, het team achter WordPress, dus achter deze tool staan uitstekende ontwikkelaars.

Van het verbeteren van de beveiliging van de site tot het optimaliseren van de betrokkenheid van gebruikers, Jetpack biedt verschillende functies om uw site soepel te laten draaien. Met Jetpack kunt u onder andere social share knoppen, contactformulieren, CDN diensten, e-mail inschrijfformulieren en vele andere diensten aan uw website toevoegen.

Heeft u een trage website? Dan is WP Rocket dé oplossing. Deze plugin verbetert automatisch uw websitesnelheid. Het programma kan in slechts een paar minuten worden geïnstalleerd en geconfigureerd. Vervolgens wordt “pagina caching” direct geactiveerd en u zou een onmiddellijke snelheidsboost voor uw site moeten krijgen als resultaat. En dat is niet alles, aangezien de crawler van deze WordPress plugin een bezoek simuleert om de code vooraf te laden, wordt de indexering van uw website door zoekmachines onmiddellijk verbeterd.

WP Rocket, die op meer dan 1.280.000 WordPress websites is gebruikt, zorgt er ook voor dat de afbeeldingen op uw site pas worden geladen als uw bezoeker naar beneden scrollt op de pagina, en vermindert het gewicht van uw HTML, JavaScript en CSS bestanden door middel van minificatie, die beide uw laadtijden verder moeten verbeteren. Omdat het een premium product is, krijgt u bovendien regelmatig updates en uitstekende klantenondersteuning.

Misschien heeft uw website een paar links die leiden naar verdwenen webpagina’s. Elke gebroken link kan een negatieve invloed hebben op uw site ranking bij zoekmachines, omdat het onbetrouwbaar wordt geacht om broken links te hebben. Ook is dit een negatieve ervaring voor uw websitebezoekers. Broken Link Checker is de beste WordPress plugin te scannen voor gebroken links op uw website en u waarschuwen wanneer ze verschijnen.

Geef uw website een boost

Vallen uw websiteresultaten een beetje tegen of wilt u naar een hoger niveau? Dan kunnen plugins uitkomst bieden. Wij gaan graag met u aan de slag om de volledige potentie van uw website te benutten. Maak een vrijblijvende afspraak via onze online agenda. Tijdens dit gesprek bespreken al uw vragen, doelen en uitdagingen.

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.