Het verschil dat een professionele website maakt

Een professionele website is het belangrijkste aspect van de online-aanwezigheid van uw organisatie. Uw website is uw 24 uur merkvertegenwoordiger. Hoe beter het eruit ziet en hoe makkelijker het is om het te gebruiken, hoe meer uw organisatie zal realiseren in Rendement Op Investering (Return-On-Investment).

Een professionele website die goed ontworpen is kan uw organisatie helpen groeien. Lees deze blog over het verschil dat een professioneel webdesign maakt.

In het kort

1. Esthetiek

Het uiterlijk van uw website bepaalt hoe potentiële klanten uw organisatie zullen beoordelen en of ze vertrouwen in uw bedrijf zullen stellen.

Als eigenaar, zult u nooit een kans hebben om een tweede indruk te maken. Een professionele website bouwt onmiddellijk een band op met de bezoekers. Dit is de dominante factor die zal beslissen of een internetgebruiker uw website zal bezoeken. Wanneer een potentiële klant uw website voor het eerst bekijkt, vormt hij zijn mening erover in minder dan 1/10 van een seconden.

Mensen oordelen snel. Het duurt slechts 1/10 van een seconden om een eerste indruk over een persoon te vormen. Websites zijn niet anders.

Gebruikers hebben ongeveer 50 milliseconden (ms) (dat is 0,05 seconde) nodig om een mening over uw website te vormen die bepaalt of ze zullen blijven of weggaan.

Een paar jaar geleden bevestigde Google het getal van 50 ms in hun eigen onderzoek. Volgens hun studie ontwikkelen sommige meningen zich zelfs binnen 17 ms, hoewel het effect op sommige ontwerpfactoren minder uitgesproken was.

De belangrijkste bevindingen uit hun studie waren dat websites met een lage visuele complexiteit en een hoge prototypicaliteit (hoe representatief ziet een ontwerp eruit voor een bepaalde categorie websites) als zeer aantrekkelijk werden ervaren.

Hoe relevant uw inhoud ook is, als hij niet goed wordt gepresenteerd, zullen de kijkers hem niet zo relevant vinden als een professionele website die goed ontworpen is.

De duidelijkheid van de website, en hoe gemakkelijk het is om de inhoud te verteren, bepaalt ook hoe browsers over uw website denken. Een professionele website ontwerper kan een grote hoeveelheid informatie zo structureren dat het kijkers niet overweldigt, waardoor ze van uw webpagina weg zouden navigeren.

Bovendien bekijken internetgebruikers online-inhoud op verschillende apparaten. Een professionele website die goed ontworpen is reageert op verschillende apparaten en presenteert uw inhoud op een aangename manier. Deze eerste indrukken kunnen uw websitebezoekers inspireren en hen aanmoedigen om zich bezig te houden met uw inhoud en uw marketingboodschap te ontvangen.

2. Responsief

Mensen openen onze website en kopen onze producten vanaf hun mobiele telefoon. Dus is het beter om uw professionele website responsief te maken voor elke apparaten.

Responsief design betekent dat u ook responsief afbeeldingen en woorden gebruikt. De afbeeldingen van uw homepage moeten een grote resolutie hebben, zodat ze kunnen krimpen als het scherm kleiner is en nog steeds groot worden als het scherm breder is. Responsief design is zeer belangrijk om professionele website te maken / professionele website laten maken.

3. Eenvoudig navigatiesysteem

Tegenwoordig lezen mensen geen vijf of zes alinea's meer. Ze hebben de neiging om de inhoud te scannen en van website naar website te springen. Ze verspillen hun tijd niet aan slechts één website. Dat is waarom je slechts ten minste 10-15 seconden hebt om uw klant te laten vinden wat hij nodig heeft op uw website. En natuurlijk, dat doel moet een eenvoudige navigatie systeem om de lezer te vergemakkelijken wanneer ze zoeken wat ze willen.

4. Gebruikerservaring

Professionele webdesigners beschikken over tools waarmee ze precies kunnen zien waar websitebezoekers naar kijken als ze uw webpagina zien. Deze informatie, gecombineerd met een overzicht van hun surfacties, stelt ontwerpers in staat te bepalen welke aspecten van uw website werken en welke niet. Het zijn kleine verfijningen zoals deze die de betrokkenheid bij uw website verhogen en problemen oplossen die uw webbezoekers niet bewust opmerken, maar die hen ontmoedigen om op uw webpagina te blijven.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website eenvoudig te gebruiken is. Door middel van A/B-testen - een methode om meerdere versies van een website te evalueren - kunnen ontwerpers erachter komen wat werkt en zelfs ideeën verzamelen van uw doelgebruikers. Een ontwerper kan u ook helpen de lay-out van uw website zo aan te passen dat uw bezoekers gemakkelijk de gewenste acties ondernemen, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor uw nieuwsbrief. Kleine website aanpassingen zoals deze kunnen helpen om de groei van uw organisatie te stimuleren.

Voordelen van professioneel ontwerp

Een professioneel webdesign kan u helpen uw aanwezigheid op het web ten volle te benutten. Het bouwen van een website - die een tastbaar antwoord oplevert - is een fulltime baan, vooral tijdens de lancering ervan. Full-time webdesigners kunnen een website opzetten en laten draaien in veel minder tijd dan een gewone ontwerper nodig heeft. Omdat ze elke dag werken op het gebied van webdesign, is hun vaardighedenpakket groter dan dat van iemand die het grootste deel van zijn tijd iets anders doet. Een professioneel webdesign kan u na verloop van tijd geld besparen doordat het uiteindelijk een winstbron wordt en de productiviteit van uw organisatie verhoogt.

Een website is het middelpunt van uw online-aanwezigheid. Het is meer dan een statisch reclamebord; het is een niet aflatende ambassadeur voor uw merk. Door een professionele website designer in te huren om een aantrekkelijke website voor uw organisatie te creëren, kunt u effectiever zaken doen via dit kanaal. Een professioneel ontworpen website heeft de potentie om een nieuw marketing kanaal te ontsluiten door gebruik te maken van internet connectiviteit.

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.