fbpx

Vergroot uw website populariteit met deze 6 bewezen tips!

De resultaten van zoekmachines zijn afhankelijk van drie grote factoren: geoptimaliseerde title tags, website-inhoud en website populariteit. Wanneer uw title tags in orde zijn en u een concreet contentplan hebt dat consequent wordt uitgevoerd, kunt u beginnen met het vergroten van uw website populariteit. We zullen hier dieper ingaan om een paar manieren om website populariteit te bereiken.


Wat is een title tag
Een title-tag is een HTML-tag die de titel van een webpagina identificeert. Uw titeltag dient als kop om de inhoud van uw pagina samen te vatten. Als uw titel in het oog springt en informatief is, onderscheidt deze zich van vergelijkbare titels.

title tag en metabeschrijving google positie website laten maken haarlem creative corner
Voorbeeld van een title tagWaar draait website populariteit om?
Het is een algoritme die zoekmachines gebruiken om te bepalen hoeveel andere sites linken naar uw website of praten over uw website. Google heeft een systeem opgezet, “ Google pagerank” , dat websites rangschikt tussen 1 en 10. Een nieuwe website heeft bijvoorbeeld rang 1. Een website met rang 2 is vanzelfsprekend populairder dan een website met rang 1. Hoe hoger de rang, hoe groter de kans is dat uw website bovenaan de zoekmachine resultaten eindigt.

U kunt dit vergelijken met stemmen: hoe meer stemmen uw website krijgt, hoe beter het zal eindigen in de rangschikking. Elke link van een andere website naar uw website, is een stem voor uw website, al zijn niet alle stemmen hetzelfde. Als er een hoop websites met rang 1 zijn die linken naar uw website, helpt dat niet zo goed als een paar links van websites uit rang 7 of 8.

U kunt dit systeem zien als een verwijzingsnetwerk binnen uw business. Wanneer een verkoper binnen deze business u ergens aanraadt, weegt dat niet heel zwaar mee. Zou een vertrouwde partner van diezelfde persoon u aanraden, weegt dat veel zwaarder mee. Diezelfde logica is toe te passen op de rangschikking: hoe bekender en betrouwbaarder de doorverwijzende site is, hoe zwaarder deze doorverwijzing weegt, wat helpt met uw expertstatus te verhogen.

Nu we het nut en de logica van deze ranking begrijpen, is de volgende vraag: hoe gebruiken we dit om onze expertstatus te vergroten?

Dit zijn de 6 tips om uw website populariteit te vergroten in het kort

1. Backlinks

Omdat rangschikking gebaseerd is op uw website populariteit, is genoemd en aangeraden worden de beste manier om uw rang te verhogen. Er zijn enorm veel verschillende plekken waar uw bedrijf en website genoemd kunnen worden. Sommige zijn gratis en voor andere betaalt u een kleine bijdrage. Probeer de gratis opties eerst en begin pas aan de betaalde links wanneer dit echt nodig is.

2. Content van kwaliteit

Een goede SEO (zoekmachine optimalisatie) komt met name voort uit kwalitatief goede content. Mensen komen niet zomaar naar uw website; u moet ze een reden geven om uw website te bezoeken en misschien zelfs aan te raden. Dit begint bij het aanbieden van kwalitatieve, deelbare en bruikbare content. Maak een contentplan en creëer content die waardevol is.

3. Blijf vernieuwend en relevant

Google houdt van nieuwe inhoud en nieuwe sites. Als uw site al maanden, laat staan jaren, niet is bijgewerkt, is de kans groot dat u niet goed scoort. Als u hoog wilt scoren in de ranking, zorg er dan voor dat u de content op de site fris en up-to-date houdt. Vernieuw de inhoud van de website ten minste jaarlijks. Schrijf minimaal maandelijks (wekelijks is het beste) een blog of update. Voeg maandelijks nieuwe inhoud toe aan uw site door lanceringpagina's voor producten en services te maken. Er zijn veel manieren om vernieuwend en relevant te blijven. Wees creatief.

4. Wees sociaal

Neem deel aan sociale netwerken en maakt uitgebreide profielen. Veel sociale netwerken hebben de hoogst mogelijke pageranks. Deze zorgen ervoor dat uw site op die netwerken wordt vermeld en dat mensen over uw site praten of zelfs op het netwerk delen. Dit kan een groot effect hebben op de rangschikking.

5. Gastblogs

Zet uw talenten in om af en toe een artikel te schrijven voor bekende (en dus hoog scorende) bloggers en zorg dat zij linken naar uw website. Zo ontwikkelt u relaties met bloggers die praten over dezelfde soort onderwerpen binnen uw branche. U heeft inzicht, ervaring en expertise en bloggers moeten consequent content te creëren. Iedereen heeft af en toe een pauze nodig en ook bloggers willen op vakantie gaan of krijgen last van inspiratieloze periodes. Het is een kwestie van inhoud, maar het is een geweldige manier om geloofwaardigheid te creëren.

6. Geen trucjes

Hoewel het verleidelijk is om trucs en tactieken uit te proberen om de algoritmen van de zoekmachines voor de gek te houden, kan het uw zoek zichtbaarheid volledig vernietigen. Houd u aan de regels, wees consistent, bied waarde en de zoekmachines zullen u echt wel vinden en goed rangschikken. Goede marketing is geen sprint of loterij: het is een marathon. Neem de tijd om het goed te doen en zie hoe het de komende jaren zijn vruchten zal afwerpen. Doet u het verkeerd, dan kan het u jarenlang schaden.

Er zijn dus veel manieren om uw website populariteit te vergroten en als u goed wilt scoren, is dit een essentieel onderdeel van succesvolle zoekmachine marketing. Veel van deze tactieken kunnen door u of uw personeel worden uitgevoerd, maar mocht u hulp nodig hebben, helpen wij u graag verder. Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan!

Meer van zulke blogs?

Bent u eigenaar van of werkt u voor een bedrijf dat zijn online aanwezigheid en zijn website drastisch wilt verbeteren? Via onze nieuwsbrief delen we waardevolle en deskundige inzichten op het gebied van webdesign en online marketing. Wij helpen u graag de leider te worden in uw branche.